Skip links

Doelen stellen

…5, 4, 3, 2, 1, 0 gelukkig nieuwjaar!!

Vorige week was het weer zover, 31 december 2018 ging over in 1 januari 2019. Het nieuwe jaar is begonnen. Natuurlijk was ik ook nog eens jarig op 31 december.
De kerstdagen heb ik gewerkt. Ik had beide kerstdagen nachtdienst. Dit zijn in de regel wel leuke en vooral gezellige diensten met elkaar. Iedereen neemt wat te eten mee en we proberen dan ook in de nacht samen te eten.
Buiten alle kerstzaken ging het gewone leven ook door, eigenlijk in dit geval de dood. Frans van Koningsveld, een oud-collega, overleed op 2e kerstdag in de ochtend aan die vreselijke ziekte die we allemaal wel kennen. Frans was eigenlijk net met pensioen na een werkleven van 40 jaar bij de politie. Ook heeft Frans zich jaren ingezet als vrijwilliger voor de intocht van Sinterklaas in Amsterdam.  Helaas is dit ook kerst.

Een nieuw jaar is ook het moment om je doelen te stellen voor het komende jaar. Iets wat veel mensen zeggen is dat ze gaan stoppen met roken. Dit heb ik gelukkig 11 jaar geleden al gedaan dus deze sla ik over. Gezonder leven en afvallen is de volgende. Hier sluit ik mij bij aan. Ik zeg zelf altijd dat ik te klein ben voor mijn gewicht, maar ik denk dat het tijd gaat worden om dit toch maar eens om te draaien. Kortom ik ga aan de bak met minder en anders eten en ga sporten.
Wat heb ik verder nog voor doelen? Ik was eigenlijk van plan om in september 2019 mijn tweede boekje uit te geven, maar dit ga ik doorschuiven. Ik ben van plan om het theater in te gaan met mijn verhaal. Ik ga deze dan brengen onder de naam ‘de politie monoloog’. Ik ben al druk bezig om dit handen en voeten te geven, en ik ben eigenlijk wel zeker dat dit gaat lukken en dan ook een succes zal worden.
Verder zal ik lezingen blijven geven in het land. Dit is iets wat ik heel erg leuk vind en waar ik uitsluitend positieve reacties op krijg. Wellicht ga ik de lezingen combineren met mijn theater ambities. Over deze ontwikkelingen hou ik jullie op de hoogte.

Ook liggen er plannen om in de tweede helft van 2019 iets te gaan doen met depressie onder jongeren. Depressie onder jongeren is een groot probleem, en het probleem lijkt ook steeds groter te worden. De ideeën hierover staan nog in de kinderschoenen, maar zodra er meer bekend is kom ik er zeker mee. Wat ik wel weet is dat dit heel groot gaat worden.

In januari ga ik meedoen met een experiment met de GyroStim. De neuroloog, die onder andere mij hiervoor gevraagd heeft, is erg ver met wat betreft behandelingen van PTSS. Hij zegt dat hij PTSS vrijwel kan genezen met zijn GyroStim. Ik ben heel erg benieuwd of dit zo is en ben ook zeker bereid om mee te doen met dit onderzoek. Ook hiervan hou ik jullie op de hoogte.

Iets wat ik zeker ook wil blijven doen is deze blogs schrijven. Ik vind het erg leuk om te doen. Ik denk dat ik in mijn blogs ga terugkijken naar de afgelopen 2 weken en ook vooruit ga kijken wat er nog gaat komen.

Rest mij nu alleen nog om jullie allemaal al het goeds te wensen voor 2019. Maak er een mooi jaar van.

Joeri

Leave a comment