Skip links

En door…

2020 is net 2 weken oud en het leven gaat door. 2020 gaat een mooi jaar worden. Ik zal in therapie gaan en voor een groot deel herstellen van mijn PTSS en depressie. Ik zal niet meer de oude worden, maar beter worden dan ik nu ben zou al prettig zijn. Wat ik qua werk ga doen weet ik nog niet. Het mooie aan de politie is dat er tal van mogelijkheden zijn waarbij je niet in de frontlinies staat, maar wel operationeel bezig bent. Dat lijkt mij echt heel erg leuk, maar hoe en wat weet ik nog niet.
Privé hoop ik ook op wat meer rust en regelmaat. Ik weet zeker dat dit gaat gebeuren. Ook dit hangt natuurlijk samen met mijn mentale gezondheid.

#ikbenOpen gaat weer knallen dit jaar. We zijn druk bezig om dingen te bedenken en te ontwikkelen. Het succes van 2019 gaat door en we zullen wederom veel van ons laten horen waarbij wij de aandacht voor openheid en bespreekbaarheid zullen blijven vragen op het gebied van de mentale gezondheid.

De komende maanden ga ik ook bezig met verschillende evenementen in de stad. Ik ga beginnen met Koningsdag op 27 april. Ik ben hier 1 van de hoofd crowd managers in Amsterdam en Koningsdag is de eerste grote klus van 2020. Crowd management is een mooie neventaak die ik heb. Je werkt hierbij samen met veel partners waarbij de gemeente de belangrijkste is. Wij hebben primair een adviserende rol, maar hebben ook mensen op straat om live te kijken of er ergens knelpunten kunnen ontstaan. Het is dan natuurlijk de truc om maatregelen te laten nemen voordat er ook echt iets gaat gebeuren qua overcrowding.

Na Koningsdag ga ik door naar de nationale herdenking op de Dam op 4 mei. Er worden dit jaar meer mensen verwacht bij de herdenking in verband met het jubileum. Ik heb vorig jaar natuurlijk gezegd dat ik niet meer op de Dam zal werken met 4 mei en dat zal ik ook niet doen. Ik zal in de commandokamer zitten op het Hoofdbureau.

Verder ga ik nog werken met Sail 2020 als spotter voor crowd management en zal ik met het EK 2020 wat gaan doen met crowd management. Kortom een druk maar echt leuk jaar. Ook hoop ik weer de intocht van Sinterklaas te mogen begeleiden in Amsterdam. Dit doe ik nu al een paar jaar en dat blijf ik een heel mooi evenement vinden.

Ik heb in eerdere blogs aandacht besteed aan mijn K.O. van mei 2019. Inmiddels is de verdachte voor de rechter geweest. De uitspraak in het kort is dat de verdachte is veroordeeld voor een taakstaf van 180 uur eventueel vervangen door een gevangenisstraf van 3 maanden en 2 jaar proeftijd. Ook zijn er een aantal maatregelen opgelegd waar hij aan moet voldoen en hij moet een schade vergoeding aan mij betalen. Nu heb ik zeker een mening over deze uitspraak maar ik onthoud mij daar nu even van. Het mooie is dat er hoger beroep is aangetekend. Ik zal hij het Hof, tijdens de behandeling van de zaak, zeker gebruik gaan maken van mijn spreekrecht.

Joeri