Skip links

K.O. deel II

Op 17 juni schreef ik over mijn knock-out in de Leidsestraat. De verdachte was aangehouden, verhoord, voorgeleid bij de rechter-commissaris en daar heengezonden. Ik heb veel vragen gehad wat ik daarvan vond. Ik heb daar niet echt een mening over. Ik vind dat je je moet afvragen wat het nut is om iemand vast te blijven houden. Dit tenzij je een snelrecht zitting kan doen zodat iemand heel snel voor de rechter staat.

In vond het heel lang duren voordat er iets gebeurde bij justitie. Men ( de politiek en rechtelijke macht) roepen overal dat mensen van de hulp verleners moeten af moeten blijven en roepen daarbij ook om hogere straffen. Ik ben dan van mening dat je de daad bij het woord moet voegen en ook snel tot vervolgens door het O.M. over moet gaan. Ik ben namelijk van mening dat straffen pas zin heeft als je het ook snel doet. Iemand pas na 1 jaar of zelf later pas voor de rechter brengen doet af aan het doel, maar dit is compleet mijn mening hierover.

In de tijd van mijn knock-out werd het programma Burgwallen opgenomen. Dit programma word op dit moment uitgezonden op RTL4. Mijn knock-out viel toevallig samen met een opname dag, dus de camera’s hebben het incident gefilmd zoals mijn collega’s het meegemaakt hebben toen ze mij vonden op straat. Vanavond, maandag 16 december 2019, is de uitzending hiervan. Ik ben zelf heel erg benieuwd hoe dit zal zijn.

Wat toeval is, is dat op 17 december 2019 de uitspraak is in de zaak van mijn knock-out. Het is nu ongeveer 4 weken geleden dat ik het bericht kreeg dat de zaak op zitting kwam. Ik kreeg ook meteen het verzoek om mijn voegingsformulier in te vullen en in te zenden. Met behulp van de politie heb ik dit gedaan. Ik ben natuurlijk naar e zitting geweest. Ik was heel erg verbaasd dat de zaak bij de meervoudige kamer behandeld werd, totdat ik hoorde dat er nog 3 zaken tegen de verdachte waren. De verdachte was verdachte van mijn mishandeling, maar ook nog van 2 andere mishandelingen en een bereidging. De verdachte was zelf niet aanwezig. Dit is iets wat ik wel jammer vond. Ik heb hem graag in de ogen aangekeken en hem duidelijk gemaakt wat hij mij aangedaan had. Zijn advocaat was er wel. Nadat de officier van justitie de ten laste legging had voorgelezen ging de rechter, per zaak, dit bespreken met de advocaat. De advocaat had geen aanvullingen. Ik kreeg ook de mogelijkheid om kort mijn verhaal toe te lichten en dat deed ik dan ook. Ik had mijzelf voorgenomen om uitgebreid gebruik te maken van mijn spreekrecht als de verdachte aanwezig was, hij was er niet dus ik heb het kort gehouden.
Daarna was de advocaat van de verdachte aan de beurt. Ik snap heel goed wat de taak van een advocaat is, maar ik vond het tenenkrommend. Helemaal toen ze de opmerking maakte dat mijn knock-out richting eigenschuld ging. Ik ontplofte, maar hield mij in.

Aan het einde van de zitting kreeg ik nogmaals het woord van de rechter. Ik was nog steeds verbijsterd en echt heel boos op de advocaat. Ik ben dit laten merken maar wel gezegd dat het beter was als ik nu niets zou zeggen.

Morgen, 17 december 2019, is de uitspraak van de rechter. Deze zal ik natuurlijk plaatsten op mijn facebook.

Kijk vanavond, maandag 16 december 2019, naar Bureau Burgwallen op RTL4 om mijn knock-out te zien.

Joeri