Skip links

LEZINGEN EN PRESENTATIES

Wat is PTSS eigenlijk? Hoe kom je eraan? Hoe kom je ervan af? Hoe voel je je als je PTSS hebt? Dit zijn allemaal vragen die veel mensen hebben als je over PTSS verteld. Het is voor mensen die er geen last van hebben ook moeilijk te bevatten wat er gebeurd in iemand zijn hoofd als hij PTSS heeft.

Mensen in de risicogroep (politie, brandweer, ambulancepersoneel en personeel van defensie) hebben vaak meer begrip voor collega’s met PTSS, alleen het zich echt voorstellen is voor hen al moeilijk. Moet je nagaan hoe het voor iemand is die bijna geen risico loopt om met PTSS in aanraking te komen.

Om mensen meer inzicht te geven in wat PTSS is, hoe het komt en hoe je je voelt geef ik, op aanvraag, presentaties over mijn PTSS. In mijn presentaties wil ik meer inzicht te geven in de incidenten die ik heb meegemaakt en de gevoelens die ik daarbij had. Ook vertel ik over de verschillende therapieën en de resultaten. Ik die dit allemaal aan de hand van voorbeelden en ondersteun dit met video-, foto’s- en geluidsfragmenten. Ik probeer in mijn presentaties om mensen actief te betrekken bij het onderwerp en laat hen ook met voorbeelden komen als ze dat willen.

Bij een presentatie voor politieagenten zal ik andere dingen vertellen dan bij een groep waar ‘burgers’ zitten.

Voor elke presentatie zal er een voorgesprek zijn met iemand van de organisatie. Hierin zullen afspraken gemaakt worden over de onderwerpen. Op deze manier kan elke presentatie voldoen aan de behoefte van de groep.

Voorwaarden over de presentatie zullen besproken worden bij het plannen van de datum.
De duur van een presentatie is minimaal 45 minuten.

Mocht je contact met mij willen vul dan het contactformulier in wat hieronder staat. In neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Hieronder een overzicht van de presentaties die ik gegeven heb. Ik probeer altijd zoveel mogelijk video opnames te maken van mijn presentaties.

Op 10 oktober 2018 heb ik bij de NPB-Jong een presentatie gegeven. Deze vorm van presenteren noemen ze Pecha Kucha.
Pecha Kucha is een creatieve manier van presenteren. Het komt uit Japan en betekend iets van prietpraat. Je verteld een verhaal aan de hand van 20 foto’s. Deze foto’s staan ieder 20 seconde in beeld. Hierdoor heb je dus 6:40 minuten voor je presentatie. Het voordeel van deze manier van presenteren is dat je heel snel naar de kern van je verhaal moet komen.