Skip links

Lisa Geluk

Een aantal maanden geleden heb ik in een interview gegeven voor een boek genaamd “Blootgelegd”. Dit boek heeft als doel trauma’s een gezicht te gegeven. Het is een prachtig boek geworden met allemaal mooie en ontroerende interviews. Alle interviews in dit boek zijn afgenomen en geschreven door studenten journalistiek. Ik ben hiervoor geïnterviewd door de Lisa Geluk. Vanaf het eerste moment hadden Lisa en ik een klik. We hebben een aantal mooie, intense en zeer emotionele gesprekken gehad met elkaar. Aan de hand van al deze gesprekken heeft Lisa een prachtig verhaal geschreven. Op maandag 2 september 2019 kreeg ik een telefoontje van een collega van Lisa. Zij vertelde mij dat mij Lisa de vrijdag hiervoor, 30 augustus, op 19-jarige leeftijd was overleden aan acute leverfalen. Ik moet zeggen dat ik echt van slag was van dit nieuws. Lisa en ik kenden elkaar natuurlijk alleen maar van de gesprekken en van het interview bij BNR radio waar zij stage liep op dat moment. Zij had mij benaderd of ik op de radio mee wilde werken aan een programma waar mensen live vragen konden stellen, in dit geval over de politie. Natuurlijk wilde ik dat. Ik begreep van haar collega dat artsen helaas niets meer konden doen voor Lisa. Ik heb na dit nieuws bijna een uur naar mijn computer gekeken. Ik was wat aan het doen, maar wist niet meer wat. Ik was letterlijk verslagen.
Ik heb de collega van Lisa een bericht gestuurd met mijn gevoel van ongeloof daarin. Ik kreeg terug van haar dat Lisa vaak zei onder de indruk te zijn van mijn verhaal en dat zij dat mocht op schrijven.  Na dit bericht terug heb ik wederom een traan gelaten.

Lieve Lisa, waar je ook bent, we hadden nog wat afspraken staan en je zou ook aanwezig zijn bij de pre-lancering van de campagne #ikbenopen op 5 september. Ik had je graag nog een keer meegenomen in mijn werk. Ik had graag nog een keer met je gesproken over je ambities, want die had je. Ik had graag nog een keer in het café, waar we eerder hebben gezeten, wat drinken samen.
Lieve Lisa, ik ben heel erg blij dat ik jou heb gekend en dat jij mijn verhaal hebt opgeschreven zoals het was. Ik je nooit vergeten. Bij deze wil ik ook de directe familie van Lisa, haar vrienden en collega’s alle sterkte wensen in het verwerken van haar veel te jonge dood.
Lieve Lisa, je bent en blijft een topper.

Joeri