Skip links

MIJN BOEK EN DE GESCHIEDENIS

Ik kan heel veel over mijn boek schrijven, maar uiteindelijk zal je hem toch moeten lezen om te snappen wat PTSS met mij gedaan heeft en bij wat voor incidenten wij, als politie, allemaal komen.

Even een stukje geschiedenis:
Na de moord op Robienna Reboe, op 28 mei 2009, ben ik gewoon blijven werken. Ik voelde me niet goed, maar hieraan toegeven is heel moeilijk. Na dit incident volgen er meer incidenten waar ik volledig of zijdelings bij betrokken ben. Uiteindelijk ben ik in september 2009 echt ziek geworden. Mijn lichaam was op van weinig slapen en veel stress. Ik ben door verwezen naar het AMC. Ik heb daar verschillende onderzoeken gehad en als snel kwam de diagnose PTSS. Er is toen heel snel een behandelaar voor mij gezocht en gevonden.

Deze eerste behandelaar heeft mij het advies gegeven om mijn gevoelens op te schijven. De eerste letters van mijn boek waren geboren. Uiteindelijk is het alleen maar meer geworden en ben ik blijven schrijven. De ene keer schreef ik veel en de andere keer schreef ik weinig.

In januari 2018 ben ik alles weer eens gaan nalezen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik best veel geschreven had. Ik ben alles gaan samenvoegen, heb wat bijgeschreven en aangepast. Uiteindelijk was mijn boek daar. Na wat zoek werk kwam ik uit bij uitgeverij Boekscout. Hun concept sprak mij aan. Ik heb hen mijn manuscript toegezonden. Uiteindelijk zijn zij mijn boek gaan uitgeven. Natuurlijk heb ik ook nauw contact gehad met de afdeling communicatie van de Amsterdamse politie. Zij hebben het manuscript in een vroeg stadium geoordeeld. Op hun advies heb ik toen ook van wijzigingen doorgevoerd. Als bemoeien ze zich niet met mijn boek, ze staan wel achter mij.

Inmiddels is het boek uit en is hij te bestellen. De mooie foto op de voorkant is gemaakt is door mijn dochter Annabel Sterringa.
Ik ben erg trots en tevreden over mijn boek.

BESTELLEN