Skip links

Onderzoeken en uitslagen

De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van onderzoeken, gesprekken en uitslagen. Ik ben bij het PDC in Diemen geweest voor het PTSS onderzoek. Ik heb hier een aantal gesprekken gehad met verschillende mensen. De uitslag kwam aan het einde van de dag, ook al was het geen verassing, het was niet leuk om te horen. Ik heb nog steeds PTSS en een depressie. Ik kreeg een aantal keuzes voor de komende behandeling. Ik zou eventueel naar mijn oude therapeut terug kunnen. Dit zou ik eigenlijk wel heel prettig vinden. Zij kent mij en mijn verhaal. Aan de andere kant zijn andere mensen en andere inzichten ook wel eens goed. Ik heb dan ook voor het laatste gekozen. Het PDC heeft mij doorverwezen naar Centrum’45 in Oegstgeest. Daar krijg ik een dagbehandeling waar ik 1 keer in de week heen zal gaan. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat zal gaan. Ik heb al veel verhalen over Centrum’45 gehoord. Heel veel goede verhalen maar ook natuurlijk een aantal mindere verhalen. Ik ga er open in en zie wel hoe het gaat. Ik moet wel bekennen dat ik het heel spannend vind. Ik weet natuurlijk wel een beetje wat mij te wachten staat, maar een aantal zaken zijn ook nieuw. Ik krijg waarschijnlijk iets van groepstherapie. Dat vind ik soms wel lastig. Het is in mijn ogen namelijk belangrijk dat je elkaar vertrouwd en dat er een klik is. Als dat er niet is ben ik bang dat ik minder open ben over mijn gevoelens en problemen dan als ik de klik wel heb.

Ik ben wel nog aan het werk, maar heb voor een deel ziekgemeld. Ik ben helemaal uit de operatie gehaald en heb mij de afgelopen weken vooral bezig gehouden met evenementen in de wijk. Wij hebben het Elandsgracht festival gehad en afgelopen week het Jordaan Festival. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik wel redelijk klaar ben met de Amsterdamse Smartlappen. Ik kan ze niet meer horen.

Donderdag 5 september hebben Leonie en ik de pre-lancering gehad van onze campagne #ikbenopen. We hebben dit gedaan met een aantal partners en andere belangstellende. De eerste ruwe versie van de promofilm is ook klaar, dus dit gaat ook erg opschieten. Ik zal je zeggen dat ik dit ook heel erg spannend vind. Ik zou graag in de toekomst willen kijken om te zien hoe de campagne is gestart en hoe hij ontvangen wordt. Ik zal komende weken meer hierover schijven.

Ik krijg de laatste maand, helemaal na mijn laatste blogs, ook veel de vraag hoe het nu met mij is. Ik vraag dan vaak of ze het diplomatieke of echte antwoord willen hebben. Natuurlijk kiest men altijd het echte antwoord.
Het gaat inderdaad niet zo goed. Ik heb, zoals eerder al genoemd, veel last van nachtmerries en herbelevingen. Ook slaap ik erg slecht waardoor ik ook weer erg moe ben. Kortom een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden. Ik hoop dit met therapie te gaan bereiken. Ook krijg ik wel eens de vraag of ik behoefte heb om uit het leven te stappen. Ik zal je zeggen dat als je een depressie en PTSS hebt je heel veel gedachten hebt. Ook hierover. Er zit alleen een groot verschil tussen wel eens te denken “stel dat ik er niet meer zou zijn”  en “Hoe kan ik er het beste tussenuit gaan”. Niemand hoeft zich dan ook druk te maken. Ik blijf nog even.

Ook ben ik veel aan het denken voor de toekomst. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik echt klaar ben met de ellende die wij als diender voor onze kiezen krijgen. Aan de andere kant vind ik de operatie nog wel het leukste om te doen. Ik ga dus iets zoeken waarbij in niet in de frontlinies sta maar wel nog in de operatie zit. Ideeën zijn welkom.

Joeri