Skip links

Somber

De somberheid slaat weer toe terwijl het zulk mooi weer is geweest. Anderen zullen zeggen dat de depressie weer opspeelt, maar dat klinkt nog negatiever. Hoe het komt weet ik niet. Ik ben druk met van alles en nog wat qua werk, privé zit ik ook in een rollercoaster.
Wat ik wel weet is dat ik mij erg somber voel. Ik ben leeg en heb nergens zin in. Mensen om mij heen merken dit niet aan mij. Ik ben heel erg goed om mijn gevoel verborgen te houden. Ik ben gewoon bezig met mijn dingen. Op mijn werk ben ik aanwezig zoals altijd. Ik merk dat ik erg goed ben in het verbergen van mijn ware gevoelend.

Het advies wat men vaak krijgt als hij zich somber voelt is om dingen te ondernemen. Ga dingen ondernemen die nieuw zijn zodat je je hersens opnieuw iets laat ontdekken. Het nadeel is dan altijd weer dat ik daar gewoon geen zin in heb. Ik wil niet naar buiten op dit moment. Ik wil geen nieuwe dingen ontdekken. Het enige wat ik eigenlijk wil is in bed gaan liggen en dan maar wachten tot ik mij weer beter ga voelen. Het probleem is dat ik wéét dat ik mij hierdoor niet beter ga voelen. Kortom ik zit in een cirkel waar ik uit moet. Als ik moet uitleggen wat ik voel is het lastig uit te leggen. Ik sta gevoelsmatig in een donkere tunnel. Vaak zit er een licht aan het einde van een tunnel, in mijn tunnel is dit licht erg ver te zoeken. Natuurlijk slik ik nog elke dag keurig mijn medicatie. Daarmee kan ik de dagen doorkomen.

Zo, genoeg geklaagd. Hoe gaat het verder? De afgelopen maand is er weer genoeg gebeurd. Ik ben een aantal maal Officier van Dienst geweest in diverse diensten. Het kan dan rustig zijn maar het kan ook een gekkenhuis zijn. In het laatste geval rij je van melding naar melding en moet je overal nadenken wat de beste oplossing is. Dit varieert van het inzetten van het arrestatieteam tot het terug trekken van de politie om zo de boel tot rust te laten komen.
Ik ben een paar keer Hulp Officier van Justitie geweest. Hierbij moet ik de aanhouding van mijn collega’s toetsen en beslissen of iemand gaat blijven. Tijdens deze diensten ben ik ook weer regelmatig uitgescholden. Het is namelijk nooit leuk als iemand tegen je zegt, in dit geval ik, dat je een nacht in het cellencomplex moet doorbrengen en dus langer moet blijven voor onderzoek.

Ook komt de vakantieperiode er weer aan. Voor mij is dit overduidelijk als je kijkt naar alle schoolfeesten van de middelbare scholen. Toen ik op de middelbare school zat was er nooit een schoolfeest. Andere scholen huren de Melkweg af voor een feest. Het is grappig te zien dat alle jeugd zich mooi heeft gemaakt om naar het feest te gaan en dat vanaf 01:00 uur de ouders zich verzamelen om hun kinderen op te halen.

De komende weken, tot mijn vakantie, heb ik eigenlijk alleen nachtdiensten. Het zijn erg leuke maar wel erg vermoeiende diensten. Helemaal het herstel na een paar nachtdiensten begint met de jaren zwaarder te worden.

In mijn vakantie ga ik mij veel richten op de campagne #ikbenOpen. Met deze campagne, die ik met Leonie ga starten, willen wij jongeren aanmoedigen om open te zijn over hun mentale kwetsbaarheden. We zijn bezig om partners binnen te halen en Leonie is hier heel erg goed in. Zij haalt de ene na de andere partner binnen. Over deze campagne hou ik jullie op de hoogte.

Joeri