Skip links

Terug kijken

Sinds 8 juni 2018 is mijn leven veranderd. Dit is de datum dat mijn boekje uitkwam met als titel ‘van diender tot patiënt’. Ik was heel erg verast hoeveel aandacht ik in de eerste weken gekregen heb. De aandacht was via facebook, LinkedIn, Instagram, mijn website, radio en televisie maar zeker ook persoonlijk. Ik heb heel veel berichten gehad van mensen die ik ken, maar ook van mensen die ik niet ken. Eigenlijk waren alle reacties zeer positief. Natuurlijk zijn er ook mensen die wat negatiefs te melden hebben, maar dat is niet anders en dat mag natuurlijk ook. Niet iedereen hoeft het met mij eens te zijn.
Nu de eerste aandacht er een beetje af is ben ik voor mij zelf de balans eens gaan opmaken. Ik heb de afgelopen maanden eens voorbij laten komen. Ik begon met een mooie reportage op RTV Noord-Holland. Deze reportage is op 7 juni uitgezonden. Vervolgens kwam Hart van Nederland daar overheen. Dit was ook een mooie reportage in de Spaarndammerbuurt. Het mooie van deze opname was dat op het moment dat wij aan het filmen waren er een aantal duiven kwamen aanvliegen en gingen zitten op de plek waar ik eigenlijk moest gaan staan. Alsof het een teken was. Ik heb bij het televisieprogramma 5 uur Live geweest op RTL4 van Daphne Bunskoek.
Hierna heb ik bij NH Radio gezeten, bij de Tinekeshow van Tineke de Nooij op radio 5 en bij WNL op zaterdag. Ook kwamen er verschillende kranten voorbij. Dit begon met een erg mooi, en pagina vullend, artikel in het Parool. Daarna kwam het Noord-Hollands dagblad en de Zaankanter. Verschillende websites hebben over mij geschreven of hebben een interview gehad.
Kortom er gebeurde genoeg qua publiciteit.
Als laatste is binnen de politieorganisatie ging het balletje ook rollen. Ik heb gesprekken gehad met de eenheid chef van de Amsterdamse politie, maar ook met de korpschef van de Nationale politie. Ik heb diverse lezingen gehouden door heel het land. Dit niet alleen voor de politie, maar ook bij de Hogeschool van Amsterdam en het ROC in Amsterdam Zuid-Oost.
Intussen zijn er meer dan 500 boeken verkocht. Dat is best veel voor een onbekende schrijver.
Wat kan ik nu nog gaan doen? Ik heb verschillende ideeën. Het geven van lezingen ga ik zeker uitbreiden. Mensen die bij mijn lezing geweest zijn, zijn erg enthousiast. Ik weet ze te prikkelen met mijn verhaal en zet ze aan het denken. Hou mijn site en facebook pagina in de gaten over de lezingen.
Ik krijg ook veel te vraag of er een tweede boek gaat komen. Ja, die gaat er komen alleen weet ik nog niet wanneer en hoe. Ik heb hier verschillende ideeën over en ben dat aan het uitwerken.
Verder ben ik ook ambassadeur geworden van de stichting ‘Samen sterk zonder stigma’. Deze stichting bevorderd de acceptatie van mensen met een psychische beperking door deze mensen, waaronder ik, lezingen te laten doen.
Kortom 2018 is voor mij een erg mooi jaar geweest en in 2019 heb ik genoeg plannen om door te gaan.

Joeri

Leave a comment